Bedste Træ Til Brændeovn

Der er nogle af den gamle skole, der mener, at man stort set kan brænde alt mellem himmel og jord i deres brændeovn. Det er dog ikke helt den rigtige måde at gøre det på, der er nogle typer af træ, der er mere velegnet til en brændeovn end andre. 

Det bedste træ til brændeovnen 

Hvis man skal finde det bedste træ til din brændeovnen, så bør man gå efter det træ, der har den bedste varmeværdi. Varmeværdi er et udtryk for den varme, som træet giver. 

Man måler varmeværdi ved hjælp af vægt. Generelt kan man sige, at jo tungere træet er, jo større er varmeværdien, såfremt altså vandindholdet er ens. Ved at måle vægten for en liter træ helt uden vandindhold, finder man en vægt, der giver et billede af varmeværdien. 

  1. Avnbøg: 0,79 kg
  2. Bøg: 0,68 kg
  3. Ask: 0,65 kg
  4. Eg: 0,65 kg
  5. Birk: 0,60 kg
  6. Rødel: 0,49 kg

Som du nok kan se, så får du det bedste træ til ovnen, hvis du vælger avnbøg. Avnbøg giver altså masser af varme i hvert stykke træ. Avnbøg er en meget hård træsort, hvilket på den ene side giver god varmeværdi, men på den anden side er det svært at ilte træet. 

Avnbøg bliver ikke brugt af særlig mange herhjemme, men derimod mest blandt entusiaster og kendere. 

Tak til Moodings, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Find et stort udvalg af produkter hos Moodings webshop, eksempelvis House Doctor eller utallige andre gode varer. Heraf markatet på indhold.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg