Bedste Træ Til Grill? Få Info Her!

Når man griller, får man en herlig smag af røg i maden, men denne røgsmag kan faktisk være meget forskellige afhængig af hvad man tænder op med.

Når man griller bruger man ofte træpiller , flis, briketter osv. men disse kan være fremstillet af forskellige former for træ.

Her er nogle eksempler på forskellige træsorter og hvad de kan gøre for smagen i din grillmad:

  • Bøg: God mellem-kraftig røgsmag, især god til fisk og lyst kød samt ost
  • Kirsebær: Mild røgsmag med en meget sødlig undertone, rigtig god til fx kylling eller svinekød
  • Æbletræ: Minder meget om kirsebær, med sødlige undertoner og meget frugtig i smagen, god til fjerkræ og svinekød
  • Træ fra brugte whiskeytønder: Kraftig røgsmag med syrlige og søde undertoner, genial til fisk, svin og fjerkræ.
  • Træ fra bruge vintønder: Mellem røgsmag, minder meget om whiskey dog typisk mere syrlig i smagen, god til fisk, svin og lyst fjerkræ kød.

Såkaldt røgtræ, er en genial måde at tage dine grilleventyr til et højere niveau, og det bedste er at det ikke kræver noget ud over en helt normal grill og dit udvalg af træ.

Til slut vil vi hurtigt takke avxperten for støtten de her bidraget til dette tekstindlæg. Hos avxperten kan du shoppe blandt et stort og flot udvalg af skruetrækkere produkter. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese avxperten

Image: canva.com
Relaterede indlæg