Bedste Træ Til Møbler - Disse Sorter Skal Du Vælge

Når du skal vælge træ til møbler, er de bedste træsorter hårdttræ. Disse træsorter er mere hårde og massivt i det, hvilket gør dem mere velegnet til at fremstille møbler af.

Hårdttræ er sorter som bøg, valnød, eg, ahorn, valnød, aske og birk. Ens for dem er, at det er træsorter, der vokser meget langsomt, hvilket gør dem mere hårde og massive i det. 

Sådan finder du det bedste træ til møbler

Hvis du ønsker hårdttræ, så skal du have lidt tålmodighed. Det kræver nemlig mellem 60 og 80 år, for at de fleste af disse træsorter er optimale at lave møbler af. 

For gran gælder det endda, at træet skal være 120 år gammelt,før det egner sig til møbelbrug. Egetræer kan du være heldig at kunne anvende, når træer et 80 år gammelt, men i langt de fleste tilfælde, er egetræerne op mod 150 år gamle, før de egner sig bedst til møbelproduktion.

Træernes langsomme vækst gør, at de bliver mere hårdføre overfor vind og vejr. De har dog også den ulempe, at med den langsomme vækst og den lange ventetid, at så kommer der også en høj efterspørgsel på disse træsorter.

Det kan derfor være en god ide at se på, om du kan få fat i materialer af disse træsorter via genanvendelse af træ. Det sparer både på de naturlige ressourcer, samtidig med at det giver mulighed for at reducere efterspørgslen på disse træsorter.

Et egetræ med en stammeomkreds på mellem 40 og 45 centimeter og en højde på mellem seks og otte meter koster ofte omkring 15.000 kr. Med forarbejdelse med mere giver det nogle høje priser på egetræstømmer. Du skal derfor forvente, at møbler af hårdt træ koster mere end alternativerne.

Tak for støtten

Til sidst vil vi hurtigt takke avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop kan du finde et stort udvalg af elektronik i alle genrer. Se eksempelvis deres udvalg af alt lige fra en internet forstærker til et smart gaming tastatur eller måske et nyt sæt apple AirPods.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg