Hvad Er Cumaru Træ?

Cumaru træ er en meget hård, stærk og eksklusiv træsort, som ofte bliver anvendt til terrassebrædder. Det er noget træ, som er meget velegnet til udendørs brug, fordi den er slidstærk, formstabil og har en lang levetid, hvis man sammenligner med andre træsorter.

Normalt, når man fælder et Cumaru træ, har det et gult og rødbrunt udseende. Ligeså snart det dog bliver udsat for solens stråler, går det fra at have disse røde toner til at blive brunt. Det er et træ, som ikke indeholder harpiks eller knaster.

Træet kommer oprindelig fra det nordlige Sydamerika, og det bliver dyrket for sine Tonka-bønner, som dufter af vanilje og kanel.

Kært barn har mange navne og denne træsort er ingen undtagelse. Så støder du på navnene Brasiliansk Teak, Almendrillo, Tonka eller Tonquin Bean, er der tale om det samme.

Får du anlagt en terrasse med disse brætter, bliver den faktisk sat til at kunne 'leve' mellem 30-40 år, inden det skal skiftes. Selvfølgelig er der altid forbehold for levealderen på sådan noget, fordi det er forskelligt, hvor meget det bliver brugt, og om det bliver passet ordenligt. 

Vælger du ikke at behandle træet med olie eller lignende, vil det bare efter et år partinere til en sølvgrå farve.

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette tekstindlæg. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: smykker. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Image: Pixabay, Bessi
Relaterede indlæg