Hvad Er Jatoba Træ? Se Svaret

lysestagerLysestagerDet kan være svært at finde hoved og hale i, hvilken type træsort man skal vælge til sit næste projekt. Ofte vil man gerne have noget, der ikke alene er super solidt og slidstærkt, men også er flot og indbydende, år efter år. Vælger man Jatoba træ, så får man en træsort, der opfylder netop disse ønsker. Men hvad er det egentlig for noget træ?

Hvad er Jatoba træ? Jatoba træ er en meget eksklusiv type træ af meget høj kvalitet. Ofte bliver de brugt til terrassebrædder, hvis man gerne vil lave en solid, holdbar og smuk terrasse. Jatoba træ stammer fra Sydamerika, og er en meget hård træsort, der er exceptionelt slidstærkt. Farven vil typisk være et sted mellem rød og brun, og har nogle flotte, detaljerede strukturerer, der giver en glat og æstetisk overflade.

Når du først ligger Jatoba træet, så vil det altså være rødt eller brunligt i farven. Over tid vil træet selvfølgelig få en naturlig patina, og her har Jatoba træ en meget stor fordel. Der sket nemlig det, at den over tid får en nærmest sølvgrå farve.

Ønsker man ikke dette, så kan man altid give træet en omgang hårdttræsolie minimum en gang om året. Dette gør også, at træets naturlige glød og nuance bevares bedst muligt.

Vær opmærksom på, at Jatoba træ kan udskille en form for rød væske, når du monterer det. Dette bliver dog relativt hurtigt fjernet og vind og vejr.

Vi takker Moodings for deres støtte til ovenstående indhold. Hos Moodings køber man specielt gerne

lysestager. Herfra siger vi tusind tak.

Image: Pixabay
Relaterede indlæg