Hvad Er Robinie Træ?

Robinie træ bilver også kaldt 'almindelig robinie' eller 'uægte akacia' og er et stort, løvfældende træ, som har en åben og uregelmæssig vækstform. Det er et træ, som næsten har sin egen teenagealder, da den er meget pjusket og ikke til at holde styr på, når den er i en ung alder. 

Det er et træ, som ofte har knækkede grene og er ikke lige det træ, du skal spise af. Både barken, rødderne, bælgfrugterne og frøene er nemlig giftige.

Træet kommer fra den midterste del af USA, og du kan finde det i staterne; Pennsylvania, Georgia og Oklahoma. De vokser meget gerne på tør kalk- og sandstensbund.

Robinie træet får hvide, duftende ærteblomster. De sidder gerne samlet i klaser på grenene. Frøene sidder i små, brune bælger, men de når sjældent at modne i Danmark. 

Det er et træ, der har et meget kraftigt rodnet. Røddernes 'stamme' er meget kraftig og har kun små forgreninger af siderødder. På rødderne sidder der giftige knolde. Disse knolde har kvælstofsamlende bakterier indeni, som gør, at den er selvforsynende med kvælstofgødning. 

Robinie træet kan se meget smukt ud med sine fine ærteblomster, men det er et træ, man skal have sine forbehold med, nu når den er så giftig, som den er.

Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til dette tekstindlæg. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og finde Pernille Corydon.

Image: Pixabay, Bessi
Relaterede indlæg