Hvordan Laver Man Kork

Kork er et rent naturprodukt, og derfor ikke noget "man" laver. Korken vokser på korkegen, og hvis du rejser i det sydlige Portugal, i egnen omkring Algarve-kysten, vil du helt sikkert se de mange korkege, der står med afskrællede stammer og numre malet på.
Det er ikke for at tælle træerne, der for det meste er flere hundrede år gamle, men for at holde styr på, hvornår korken blev høstet og hvornår den skal høstes næste gang. Korken er træets bark, der ligesom skrælles af med store maskiner. Her er det vigtigt, at korkbonden ikke skærer alt for meget af træets korkbark. Det vil ganske enkelt tage livet af træet. Der skal gå en del år mellem hver eneste høst, jeg har ladet mig fortælle helt op til ti år, før egen igen er klar til ny høst. Det er altså et helt unikt materiale, der vokser i de mange korkområder i Sydportugal, og er du på de kanter, kan jeg kun anbefale at stille bilen og gå en tur for at nyde et af naturens små underværker, vi ikke ser på vore himmelstrøg. Allermest ligner den afskrællede kork, der venter på at blive flyttet til fabrikken eller de mindre værksteder, kæmpe store kanelstænger,
Kork bruges ikke kun til fremstilling af propperne i vin- og champagneflaskerne. Det er helt utroligt, hvad portugiserne bruger korken til, lysestager, små tasker, bordskånere og rigtig meget mere, som turisterne bringer med sig hjem. Men kork bruges også til større ting, som gulvbelægning.
Dette du lige læste er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Hvor du bestiller et stort sortiment med Smykker. Det gør hverken til eller fra, men det er information du bør vide.
